Regie op beeldvorming

Regie op beeldvorming

vrijdag 29 september 2017 - 14:30 uur tot 18:30 uur

Nieuwe tijden, die worden gekenmerkt door een onbeheersbare dynamiek, onzekerheid en complexiteit, vragen om een andere aanpak van de toezichthouder en de bestuurder. De autoriteit van toezichthouders en bestuurders binnen die nieuwe tijden is niet langer vanzelfsprekend. Steeds meer komt de nadruk in de samenleving te liggen op de beleving. Dit vraagt om aanpassing waarin beeldvorming meer dan ooit een bepalende rol speelt, binnen en buiten de organisatie. Dat is niet langer vrijblijvend en als je wacht tot het noodzakelijk is, dan ben je te laat. Regie op beeldvorming is dus nodig: hoe neem je de regie op beeldvorming. Hoe geef je invulling aan de veranderende rol. Welke vaardigheden zijn er nodig.

Wij bieden een uitnodigende omgeving die zal uitdagen tot reflectie op eigen handelen in deze tijden van disruptie. Door deze masterclass krijgt u meer inzicht in de werking van beeldvorming en media. U werkt met een heldere blik aan versteviging van uw positionering als RvC/RvT en beter voorbereid zijn op het omgaan met een crisissituatie.

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Hoe bereid ik me voor op contact met de media.
  • Hoe houd ik controle op (mijn) reputatie in een snel veranderende samenleving.
  • Hoe transparant moeten we zijn.
  • Hoe treed ik op in een crisis. Hoe ga ik om met imagoschade.
  • Een overzicht van het medialandschap, de belangrijkste veranderingen en wat dit van leiders vraagt.
  • De essentie van beeldvorming en hoe daar regie op te voeren.
  • En welke vaardigheden zijn hiervoor nodig

Roek Lips

Roek Lips (1961) is onafhankelijk boardroom consultant, innovatief media- en leiderschapsstrateeg en publicist. Hij startte zijn carrière in de media waar hij voor verschillende omroepen werkte voordat hij in 2005 de overstap maakte naar de NPO, het bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep. Sinds 2014 is hij onafhankelijk consultant en richt zich op het begeleiden van bedrijven en organisaties, ervaren leiders en boegbeelden voor uiteenlopende vragen op het gebied van o.a. positionering, leiderschap en reputatiemanagement. Hij werkt sectoronafhankelijk en heeft ruime ervaring in de mediawereld, overheid, zelfstandige bestuursorganen, universiteiten, ngo’s, beroepssport, gezondheidszorg en private sector. Daarnaast is hij parttime toezichthouder. Roek Lips heeft diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder ‘Ben ik in beeld?’ over de veranderende rol van de media.

€595,00

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons