Zestig procent vrouw in Raad van Commissarissen RET

Mutaties
Benoeming Karin Bax als nieuwe commissaris op voordracht OR bij RET 
Met ingang van 1 juli is Karin Bax benoemd als Commissaris namens de Ondernemingsraad voor de RET voor een periode van 4 jaar. Mevrouw Bax (47 jaar) werkt momenteel bij Heineken als Change Manager Finance en heeft in de 14 jaren daarvoor in verschillende functies bij de NS gewerkt. Maurice Unck, algemeen directeur RET, is te spreken over de keuze van de OR: ‘Door haar ruime kennis en ervaring op OV-gebied, is zij absoluut van toegevoegde waarde in de Raad van Commissarissen van de RET. Tineke Bahlmann, voorzitter van de Raad van Commissarissen: ‘Met de komst van mevrouw Bax bestaat de Raad van Commissarissen van de RET voor 60% uit vrouwen. Daar zijn we trots op!’
 
Ron Icke nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Kadaster
Per 1 juli 2017 is Ron Icke de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Kadaster. Hij volgt hiermee Sybilla Dekker slechts voor een jaar op: Icke is op 1 juni 2010 toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Kadaster en was vicevoorzitter. Op 1 juni 2018 verloopt zijn tweede benoemingstermijn. 
 
Intertrust draagt nieuwe commissaris voor 
Intertrust draagt Paul Willing voor als lid van de Raad van Commissarissen. Zijn nominatie zal ter goedkeuring worden voorgelegd tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders later dit jaar. Op dit moment is Willing nog managing director bij Intertrust.
 
Wout Dekker nieuwe commissaris bij FrieslandCampina
Met ingang van 1 juli 2017 is Wout Dekker toegetreden tot de Raad van Commissarissen van FrieslandCampina, als opvolger van Peter Elverding die in april vertrokken is. Ook wordt hij voorzitter van de remuneratie- en benoemingscommissie. Wout Dekker is momenteel ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van Randstad Holding en het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.

 

 

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2017jul

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Klik hier voor ons Privacybeleid.

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons